Skip to content

Fredsfestival i Aarhus

Fredsfestival Aarhus 2017

Fredsgruppen Aarhus mod krig og terror inviterede til fredsfestival lørdag den 7. oktober. Festivalens paroler var: Træk soldaterne hjem – Stop dansk krigsdeltagelse! Stop for krigsforberedelser og krigsbudgetter – Stop for nye krige!

Regeringen har fremlagt forslag til nyt forsvarsforlig, hvor militæret på baggrund af NATO’s krav skal have et ”løft” – i særlig grad for at opruste omkring Østersøen vendt mod Rusland. Det betyder:

At der skal skaffes penge til de nye F35 bombefly.

At Danmark skal oprette en NATO-udrykningsstyrke på 4.000 mand, der kan sættes ind i Baltikum.

At de danske fregatter skal bevæbnes med Tomahavk missiler.

At der til januar 2018 sendes danske soldater og kampfly til Estland.

Bliver krig med Rusland til virkelighed kan Europa igen blive krigsskueplads.

Det oprustede Norden kan blive et bombemål. Hele Norden opbygges af NATO som en militariseret zone.

Derfor siger festivalen: Stop NATO’s militarisering af Danmark og Norden og Støt samarbejdet i de nordiske lande for at stoppe denne udvikling og for et neutralt Norden udenfor militæralliancerne.

Med i forslaget til ”forsvars”-forlig er også, at Danmark fortsat deltager i krigshandlinger i Syrien, og at Danmark følger Trump og sender flere soldater til Afghanistan.

Krig stopper ikke terror, men skaber mere terror – også i Europa

Giv Nobels fredspris til den internationale Kampagne for Afskaffelse af Atomvåben og FN-initiativet for et globalt forbud mod atomvåben, som 122 lande nu har tilsluttet sig. Fredsfestivalen fordømte, at Danmark sammen med sine NATO-allierede havde stemt imod og kræver, at Danmark tilslutter sig det massive flertal af verdens lande, der vil stoppe den fortsatte trussel fra atomvåben.

-HN

Back To Top