skip to Main Content

Indefryser konfliktlønninger

Sparede lønninger under konflikt skal blive i den pågældende sektor

Det er urimeligt, at de offentlige arbejdsgivere tjener penge på at lockoute og dermed lamme hele den offentlige sektor, således som regeringen og KL har vedtaget.

Det mener kommunalbestyrelsen i hovedstadskommunen Albertslund, der med kun V og K imod har besluttet at indefryse de lønninger, som kommunen står til at spare i tilfælde af konflikt. Det skriver DKnyt.dk.

Det var SF, der stillede forslaget, der altså blev vedtaget med stemmer fra S, SF, EL, R, ALT og DF. Baggrunden er den, at efter konfliktvarslerne er sendt ud, står kommunerne til at spare penge, hvis konflikten bliver en realitet, da der så ikke skal udbetales løn.

Bliver i sektoren

Albertslund-vedtagelsen betyder så, at de sparede penge skal blive i den pågældende sektor – f.eks. skal sparet lærerløn gå til vikarbudget og efteruddannelse.

I samme boldgade – på det regionale område – har de radikale regionsråds-medlemmer foreslået, at de lønmidler, regionerne sparer i forbindelse med en eventuel konflikt, bliver øremærket til at sikre, at patienter hurtigst muligt kan få deres undersøgelser og behandlinger, når konflikten er slut.

-al

Back To Top