Skip to content

KOMMUNIST nr. 2 2021

En god anledning til at snakke om demokrati

I disse tider viser det borgerlige demokrati, i forskellige former, hvor sårbart og begrænset det er.

Vi er fx gået fra at have haft ca. 13.000 folkevalgte i 1970 til efter strukturreformen i 2007 i dag at have ca. 2.500 folkevalgte i kommuner og regioner. Det giver for stor afstand og skaber politikerlede, da mange ikke føler sig repræsenteret eller hørt.

Populismen er barn af politikerleden. Og den må siges at have gode vilkår i disse tider.

Læs mere

Leder: OK i skyggen af corona

I dette forår skal der være overenskomstforhandlinger for 845.000 ansatte på det offentlige område. Forhandlingerne er i princippet i fuld gang, men det er ikke meget, man har hørt til det. Coronasituationen har naturligt nok overskygget OK-forhandlingerne.

Men ikke mindst netop på grund af coronasituationen er overenskomstforhandlingerne meget afgørende. Netop på det offentlige område finder vi mange af frontkæmperne, der har været allermest udsatte for coronasmitten. 

Læs mere

Medicinalindustrien – en guldgrube

Sundhedssektoren har altid haft en særlig plads i EU-strategien, både for dens betydning i udviklingen af den kapitalistiske økonomi og for dens særlige rolle i reproduktionsprocessen.

Den nødvendige medicin er en forudsætning for at opretholde og reproducere arbejderklassen, så den til stadighed kan tjene kapitalen.

Læs mere

København bliver voldtaget af pengegriskhed

I disse dage bliver der taget beslutninger, som vil ændre hovedstaden for bestandigt. Og tiden kan aldrig spoles tilbage.

Kampen om Amager Fælled og Stejlepladsen, Lynetteholmen, den kunstige ø, og havnetunnel kan ende i et mord på de sidste vilde grønne områder, vi har tilbage i byen. 

Læs mere

Oskar Hansen – digteren med et ben i hver lejr

Forfatteren Jens-Emil Nielsen har nu, godt 50 år efter Oskar Hansens død, skrevet en biografi, der fortæller om mennesket bag digtene.

Oskar Hansen var uddannet typograf og blev aktiv i Socialdemokratisk Ungdomsforbund (SUF), det senere DKU, og var med til at stifte DKP i 1919. Sin journalistiske karriere startede han i 1913 i SUFs blad Fremad, og blev herefter ansat på DKPs avis Arbejdet, som i 1921 kom til at hedde Arbejderbladet.

Læs mere

Back To Top