skip to Main Content

Gassen, der gik op i røg

Klip fra Newsweek d. 21. februar:

Oplysningerne i et memorandum og i Steel-rapporten om den syriske regerings brug af giftgas forsvandt helt under den politiserede propaganda om gasangreb. 

Den tidligere forsvarsminister James Mattis kom med en afslørende udtalelse om, at USA ikke har ”noget bevis” for, at den syriske regering brugte den forbudte nervegas Sarin mod sit eget folk. 

Hans udtalelse imødegår alle påstande fra det Hvide Hus’ memorandum, som blev brugt til at retfærdig-gøre et amerikansk Tomahawk-missilangreb mod Shayrat-flybasen i Syrien. 

Både ”gasangrebet” i Khan Sheikhoun 2017 og 2013-tragedien i Ghouta er uløste sager, mener forsvarsdepartementet og forsvarets efterretningskontor. 

Mattis mener, det var ”hjælpeorganisationer som NGO’ere og andre”, der havde produceret bevis og rapporter om dette. Mattis mener ikke, at præsident Assad var synderen.

Der blev fundet rester af organofosfat forgiftning i begge tilfælde, så meget er sikkert, men Amerika har anklaget Assad for direkte at være ansvarlig for Sarin-angreb og påstod til og med, at Rusland havde skyld i Sheikhoun-tragedien.

Nu har USA’s tidligere militære chef så sagt, at der ikke er noget bevis til at støtte denne konklusion og anklagerne. På den måde antyder Mattis, at de, der var ansvarlige for ”Assad er skyldig”-fortællingen flere gange uden tilstrækkelige beviser, var upålidelige i Pentagons øjne.

Back To Top