KOMMUNIST nr. 10-2017
Oktoberrevolutionen 100 år
I år er det 100 år siden de russiske arbejdere og bønder løb storm mod det feudal-kapitalistiske udbyttersystem i Rusland. Den 7. november angreb de revolutionære soldater Vinterpaladset i Petrograd. Det blev starten på den første arbejder- og bondestat, der slog ind på socialismens vej.
Samfundsforandring til debat
Der har hen over sommeren udfoldet sig en diskussion om, hvordan man kan forandre samfundet i socialistisk retning. Vi mener, at partier som Enhedslisten, Syriza, Corbyn’s Labour eller Melenchons La France Insoumise er en stopklods for et reelt brud med kapitalismen.
Leder: Den truede fremtid
Det var ikke noget kønt ansigt, USA viste frem, da præsidenten holdt sin jomfrutale på FN’s generalforsamling. Hans optræden i FN har skabt berettiget røre internationalt. Det føg med trusler over for det ene land efter det andet.
Nordkorea blev truet med at blive totalt udraderet, Iran blev truet med, at USA vil bryde den internationalt indgåede atomaftale og genoptage sanktionerne mod landet, Venezuela med at blive invaderet af USA for at vælte landets valgte præsident, Syrien blev truet med nye angreb, afspændingen mellem USA og Cuba blev strøget, Afghanistan fik besked om, at USA bliver i landet så længe, det passer dem, og sådan blev det ved og ved.
Kommunalvalg 17: Planløse byudviklinger
Den 17. november er der valg til både regioner og kommunalbestyrelser, i København Borgerrepræsentationen.
KOMMUNIST har taget en snak om byernes udvikling og problemer med KPiDs kandidater i storbyerne København og Aarhus, Rikke Carlsson og Hans Nielsen. Begge stiller op på Liste R, Kommunisterne.
Heerup og fagbevægelsen
I 1980 besøgte en gruppe skraldemænd Henry Heerup for at finde et motiv til deres nye fagforeningsfane. Heerup gav dem lov til at bruge linoleumssnittet ”Morgen” (1958) , og motivet blev broderet i grønt og hvidt på fanen. Den kan ses på Heerup Museums nye udstilling ”Heerup og folket – Kunst til fagbevægelsen”