KOMMUNIST nr. 6-7 2019
Stem på en EU- og krigsmodstander
Vær ikke naiv i dine ønsker om et klimavenligt EU eller Danmark. Ønsker du et ikke forurenende Danmark – eller måske en hel Verden, så er den eneste løsning en verden uden udbytning, uden kviklån, uden lobbyister, uden private banker, uden fattigdom – og sådan en Verden, sådan et land er socialistisk. Og det er det, som skal være målet. Så stem på en EU- og krigsmodstander på din stemmeseddel.
Leder: Utroværdige manipulatorer
Kort efter at valget til folketinget var udskrevet, skulle statsministeren i et TV-program give en buket blomster til en ”kollega” i Folketinget. Han valgte at give den til Holger K. Nielsen, tidligere SF-formand, for hans indsats for at ”redde Danmark” fra samme situation som Britannien er i efter Brexit.
Henvisningen var til danskernes nej til folkeafstemningen om at ville ind i EF’s Union, EU. ”Redningen” var ”Det nationale kompromis”, Edinburgh-aftalen, med de fire undtagelser. Med ja’et til den aftale røg vi så alligevel ind i Unionen.
Folkemagt mod pengemagt
Det er et alvorligt tab, at Folkebevægelsen mod EU ikke blev genvalgt til EU-parlamentet. Vi opfordrer alle gode kræfter til at gå ind i Folkebevægelsen og yde en indsats for bekæmpelsen af EU og for Danmarks selvstændighed. Sagt med Folkebevægelsens gamle parole: Folkemagt mod pengemagt.
Fra forsvarspagt til offensiv krigspagt
Den 4. april 1949 samledes udenrigsministrene fra 12 nordatlantiske lande i Washington DC for at underskrive ”The North Atlantic Treaty” eller Atlanterhavs-pagten.
Stor litterær Nexø-biografi
Den 26. juni 2019 er det 150 år siden, at Martin Andersen Nexø blev født. Henrik Yde har han brugt en stor del af sit liv på at forske i Nexøs værker, og det er der nu kommet det store værk ”Nexø. Martin Andersen Nexøs liv og værk” ud af. Det er en litterær biografi, hvor han med udgangspunkt i Nexøs værker søger at beskrive manden bag dem.
Det er interessant at blive lukket ind i Nexøs værksted og få påvist, hvordan han bruger virkeligheden, sin egen såvel som andres, og frit omdigter den. Ikke engang i sine erindringer holder han sig til ”sandheden”, men omskaber den efter litterære og personlige behov.