Skip to content

Allan Nielsen er død

Torsdag den 25. november 2021 døde journalist Allan Nielsen 74 år gammel efter længere tids sygdom.

Allan voksede op i en kommunistisk arbejderfamilie. Han blev i 1961 medlem af DKU og med det samme formand for afdelingen i Glostrup.

I 1968 begyndte han at skrive til DKU’s blad FREMAD, og i 1969 blev han redaktør af bladet og medlem af forretningsudvalget. I 1970 blev Allan ansat som journalist på Land og Folk, hvor han bl.a. beskæftigede sig med uddannelsesstof og i en periode var redaktionssekretær.

I slutningen af firserne forlod han bladet og blev ansat på PMF’s blad Arbejde og Daginstitution, der senere skiftede navn til Job og Børn. Han var i en periode medlem af DKPs centralkomite, men blev ikke genvalgt i 1990, da han var modstander af Ole Sohns linje, og forlod DKP.

Ved kommunevalget i 1974 blev Allan valgt ind i kommunalbestyrelsen i Brøndby og var medlem i 36 år. Først som repræsentant for DKP, men til valget i 1993 på sin egen liste, Demokratiske Socialister. Bortset fra perioden 2004-08, var han medlem af kommunalbestyrelsen til 2013, hvor det ikke lykkedes ham at blive genvalgt, fordi Enhedslisten stillede op.

I næsten 50 år var Allan meget aktiv i lejer- og boligbevægelsen. Allerede i 1972 blev han medlem af bestyrelsen i sin lokale lejerforening i Brøndbyparken og samme år medlem af Boligselskabernes Landsorganisation (BL). Her blev han medlem af bestyrelsen i 1977, og han har fortalt, at han ”husker tydeligt på første møde, at alle var direktører, forretningsførere eller formænd for ditten og datten. Jeg var hverken formand for en afdelingsbestyrelse eller et boligselskab, og jeg var første menige mand, der kom ind i bestyrelsen. I Kreds 9 mente vi, det var vigtigt, at beslutningsgrundlaget var så bredt som muligt. Og det var jo vores boliger”. Indtil sin død var han næstformand i Tranemosegård.

Efter at han var holdt op med at arbejde som journalist og trådt ud af kommunalbestyrelsen, begyndte han at levere stof til KOMMUNIST. Bladets læsere kunne her høste megen glæde af hans store viden og erfaring på bl.a. kommunal- og boligpolitikområdet.

Allan var også en festlig fyr, og han havde sans for humor med et islæt af sarkasme. Mange vil sikkert huske ham som ”Allan hurtigsnak”, når han svingede hammeren i Land og Folks store sal til den årlige store auktion, som indbragte næsten en halv million til Land og Folk gennem årene 1973–89.

Som tak for Allans store indsats i lejerbevægelsen stod en række lejerforeninger som værter for gravøllet den 2. december.

Med Allan Nielsen har vi mistet en god kammerat og kommunist.

Æret være hans minde.

Redaktionen af KOMMUNIST

Back To Top