Skip to content

Asfaltarbejder

Asfaltarbejdere udsættes for skældsord

[KOMMUNIST nr. 6-7 2024] Som de fleste helt sikkert har opdaget, har vinterens våde vejr og frost været hård ved asfalten, og det er ikke kun bilister, der oplever huller i vejene efter den hårde vinter. Det samme gør cyklister, derfor er der overalt i landet folk, der er i gang med at udbedre skaderne. Det er vigtigt at de, som skal udføre det job, kan føle sig trygge, når de er på arbejde, men sådan er det langt fra.

Aggressiv adfærd

Mediet Licitationen har tidligere beskrevet, at mange asfaltarbejdere har oplevet aggressiv adfærd med skældsord, fuckfingre, og kastede dåser, når bilister kører forbi der, hvor de arbejder.

Og ikke nok med det, er der alt for mange, som kører faretruende tæt på, når asfaltarbejdere udfører deres arbejde. Vejarbejderne oplever også dagligt, at bilisterne ignorerer skiltene og foranstaltninger, der er stillet op for at beskytte dem, når de arbejder.

Fokus på området

Den dårlige stil, der bliver udvist fra bilisternes side, fik allerede sidste år Vejdirektoratet til at lave kampagnen “Pas på os der vejarbejder”, der skulle sætte fokus på området.

Kampagnen kom i kølvandet af, at der sidste år var et historisk højt antal ulykker ved vejarbejde. Nyeste tal viser, at hele 3.890 gange i 2023 blev der udskrevet bøder for overtrædelse af hastighedsgrænserne på strækninger med vejarbejde.

/PeJu

Back To Top