skip to Main Content

Berufsverbot

Vores tyske søsterparti, DKP, Deutsche Kommunistische Partei, kan nu oplyse, at det er blevet erkendt fra den nedersaksiske delstats forfatningsdomstol, at kommunisterne, sympatisører og andre venstreorienterede i Tyskland i årevis blev udspioneret af det hemmelige politi – altså den tyske udgave af vores eget Politiets Efterretningstjeneste. 

En del ældre læsere vil måske kunne huske Kejsergadesagen og socialdemokraternes aflytning af Alfred Jensen og Ragnhild Andersen.

Udspioneringen i Tyskland havde bl.a. den konsekvens, at mange progressive blev ramt af den specielle tyske variant – Berufsverbot – altså de blev fyret som skolelærere og fra andre offentlige stillinger alene på grund af deres venstreorienterede/kommunistiske holdninger. De tyske Berufsverbots-regler var altså mere eller mindre en kopi af de regler, som Nazityskland brugte over for bl.a. jøder.

Helt så galt var det ikke i Danmark, selv om det jo også er bevist, at kommunister og andre blev udsat for spionage fra de danske myndigheders side i tæt samarbejde med den amerikanske ambassade og dermed CIA.

Back To Top