Brexit-aftalen
Herskernes advarsel til andre og hævn mod vælgerne
Af Kim Holm
Med den aftale, som Theresa May har forhandlet sig frem til om Britanniens udtræden af EU, bliver det bekræftet, at ingen af EU’s medlemslande kan træde ud af EU uden at blive straffet.
Ved ”skilsmissen” skal Britannien stadig følge EU’s love og regler, også hvis der bliver besluttet flere. EU forsøger samtidig at dele Britannien op og trække Nordirland ud af det britiske samfund. Det britiske parlament skal vedtage aftalen med EU om Storbritanniens udtræden. Afstemningen skulle ske den 10. december, men da premiereminister Theresa May måtte konstatere, at aftalen ville blive nedstemt i parlamentet, blev den udskudt. Indtil videre til midt i januar.
Håber på fattigdom og nød
Alternativet er ”ingen aftale” eller det, der kaldes en hård aftale. Der trues med grænsebomme og kontrol med alt, hvad der kommer fra Britannien til EU og omvendt. Fra EU’s side bliver det forudset, at briterne kommer til at mangle både mad og medicin, og at den britiske befolkning kommer til at leve i armod og fattigdom.
Nu er den britiske økonomi den 2. største i EU (den tyske er den største) og den 7. største i verden, så mon ikke de overlever? Der kan være mere tvivl om andre lande i EU, der bliver påvirket. Omkring 1/3af den hollandske eksport går til Storbritannien.
EU musketered rammer Danmark
Da Danmark skulle stemme om EF, var et af argumenterne for at stemme ja, at vi ikke kunne undvære det britiske marked (den danske bacon, som briterne ved et hårdt Brexit må undvære).
De danske fiskere, der til dagligt må kæmpe om retten til at fiske i Nordsøen med portugisiske og spanske ”fiskefabrikker”, der med EU i ryggen ”stjæler de danske” fisk, vil blive udelukket fra de aftaler om et fælles Nordsø-fiskeri i de lande, der ligger omkring Nordsøen.
Desværre er de tilbage-blivende 27 lande i EU blevet enige om en ”musketer-ed”, der gør, at ingen af de lande, der har en stor handel med Britannien, må lave egne aftaler.
Med sammensætningen af EU vil det betyde, at et fåtal af landene bliver økonomisk ramt. Der er ikke meget handel mellem de østeuropæiske lande og Storbritannien, der tvært-imod oplever ”den vandrende arbejdskraft” med social dumping til følge.
EU chok og hævn
Der er ingen tvivl om, at da den britiske befolkning sagde ”Leave”, kom det som et chok for EU-kommissionen og regeringslederne i EU. Det kunne ikke accepteres, at kapitalismen og den liberale tankegang ikke var blevet forstået af den britiske befolkning. At den britiske befolkning ville bestemme deres egne love og regler.
Karl Marx får måske ret i, at det første socialistiske samfund bliver i Britannien.
Kapitlet om Brexit er ikke overstået endnu! Premierminister Theresa May håber på, at det britiske parlament siger ja til den aftale, hun har lavet om, at Storbritannien stadig skal følge EU’s love og regler, uden at have indflydelse på dem, de næste mange år.
Det pokkers demokrati
Den forhenværende premierminister Tony Blair (ham, der udskrev en folkeafstemning om briternes medlemskab), forsøger at få EU-landenes politikere til at fortælle briterne, at Storbritannien skal blive i EU – at der skal holdes en ny afstemning!
Demokrati er en stor ting, men Leave means Leave!