Skip to content

Fra notesblokken

v. Hardy Bengtsen

[KOMMUNIST nr. 10-23]

Intet at prale af

Danmark har muligvis en af Europas stærkeste økonomier, selvom SMV-regeringen blev dannet på et bagtæppe af krisesnak. Og nu lyder det igen fra finansminister Nicolai Wammen (S): ”Dansk økonomi er bomstærk”. Men hvad har det hjulpet de mennesker, der må vente måneder på at komme på hospitalet? Og hvordan kan det være, at de gamle på plejehjemmene må leve under forhold, der skriger af mangel på respekt og menneskelig værdighed? Uanset hvor mange opadgående kurver en regering kan tegne, er det de daglige forhold for almindelige mennesker og ikke mindst for de svageste i samfundet, der viser, om man fører den rigtige politik.

Stigende kulforbrug

Der bliver brændt mere kul af i verden end nogensinde før, til trods for politikernes megen snak om klimamål og udfasning af fossile brændstoffer. Det skyldes at sikkerhedspolitik og forsyningssikkerhed, på grund af krigen i Ukraine, står øverst på regeringens dagsorden.

Autoritær glidebane

Politivold, demonstrationer der undertrykkes og folkelige bevægelser der forbydes. Frankrig, menneskerettighedernes selvudnævnte fædreland er på vej ned af en autoritær glidebane.

Pressede familier 1.

Ifølge beregninger fra Danske Bank er det blevet 2.950 kroner dyrere om måneden for en typisk børnefamilie  at købe de samme varer sammenlignet med sidste år. Den gennemsnitlige fødevare er steget med 14,8 procent.

Pressede familier 2.

15,9 procent, så stor en procentdel af danske husstande havde i år ikke råd til en uges ferie væk fra hjemmet. Svarende til 750.000 danskere.

Spis havregrød

”Jeg er træt af bistandsklienter, der siger, at deres børn er ved at dø af sult. Man kan leve for 100 kr. pr. uge hvis man lever af selvbagt brød og havregrød.”
(Peter Seier Christensen, MF, Nye Borgerlige)

Back To Top