Skip to content

Gyldne-tider-for-elektrikere

Gyldne tider for elektrikere

[KOMMUNIST nr. 1-2024] Selvom presset på det danske arbejdsmarked er ved at stilne lidt af, er der fortsat mange virksomheder inden for byggebranchen, der har svært ved at skaffe folk. Det er især inden for el- og VVS-­faget, at den er helt gal. For elektrikernes vedkommende er der kun 1 procent ledige på landsplan.

På trods af det har firmaerne opretholdt den samme ansættelses model med ansøgningsskemaer, skrivning af CV og forbindelse med HR chefen, før en ansættelse kunne blive aktuel.

Gammeldags og stift

I de fleste firmaer foregår rekrutteringen af nye medarbejdere på den gamle måde med jobopslag osv., i øvrigt finder mange i byggebranchen selv nyt arbejde ved hjælp af mund til øre-metoden, så det giver ingen mening, at håndværkere skal pines og plages af et gammelt ansættelsessystem.

Går nye veje

Hvis en elektriker er jobsøgende eller ønsker at skifte job, virker det underligt og unødigt at skulle igennem hele møllen med at skrive CV og jobansøgning og mødes med HR chefen til samtale.

Det har nu fået Elcon, der er en landsdækkende aktør på det elektriske marked, til at ændre praksis i alle sine afdelinger, så det er nok med et opkald eller en SMS, og så kan man aftale et fysisk møde. Hvor svært kan det være?

/PeJu

Back To Top