Kommuner vil af med seniorjobgaranti
Formanden for Kommunernes Landsforenings (KL) løn- og personaleudvalg, den konservative Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler, er atter på krigsstien og slår nu til lyd for, at det skal være slut med seniorjob-ordningen.
Det er den ordning, der giver ledige ældre krav på et kommunalt job, hvis de har opbrugt deres dagpenge og er højst fem år fra efterlønnen.
– Det er et problem, at man kan banke på hos rådhuset, og så har man retskrav på at få et job, uanset om man har kvalifikationer, vi kan bruge eller ej, siger Michael Ziegler ifølge Ritzau.
Det er imidlertid staten, der dækker kommunernes lønudgift til senior-jobbene, men gruppen må kun bruges til opgaver, der ellers ikke ville blive gjort og ikke berører kommunernes kerneopgaver.
Løntrykkeri ikke muligt
Det kræver naturligvis kommunal fantasi, da man netop ikke har fri adgang til at bruge seniorerne som løntrykkere i forhold til det fastansatte personale.
En anden løsning kunne også være, at de kommunale jobcentre leverede en mere målrettet indsats med at få arbejdsløse i reelle job.
Ordningen med seniorjob trådte i kraft i 2008. Frem til 2012 var under 500 i seniorjob. Siden da er ordningen vokset, så der ved udgangen af 2016 var over 4000 i seniorjob. Det giver et vink om, at det er svært for lidt ældre at få et nyt job, når de bliver fyret fra det tidligere job.
Regeringen har ifølge Børsen endnu ikke taget stilling til, om den skal foreslå ændringer, men Socialdemokratiet er villig til at undersøge, om ordningen har vokset sig for stor(?) Der forlyder ikke noget om, hvorvidt socialdemokratiet i den forbindelse vil se på de ældre arbejdsløses problem med at få et almindeligt arbejde.
–alni