KOMMUNIST nr. 1-2019
Håbet er gult?
Nu byder 2019 os velkommen med mange valg. Første skridt er at afsløre EU og komme ud derfra. Næste valg er at afsløre og sætte dagsordner for, hvilket samfund vi ønsker og se, hvem der tør tage kampen op i Folketinget?
Tag din gule jakke på og vis din protest. Kravene er mange. Vi skal blive mange i år, stå sammen solidarisk. Stop krigsforureningen i Arktis. Ud af NATO og EU. Gå med Kommunisterne.
Styrk den internationale solidaritet og lad 2019 blive et protestår, der ryster magtens grundvold.
Værdig Reform
FOA og 63 andre organisationer i samarbejdet ‘Værdig Reform’ får i en ny undersøgelse opbakning i befolkningen til, at der skal være en øvre grænse for, hvor lang tid en syg, nedslidt eller handicappet borger skal kunne sendes i ressourceforløb. Folketinget skal behandle et lovforslag om ændringer i reglerne om førtidspension og fleksjob i februar måned.
Leder: På med Vesten
Så blev finansloven for det kommende år vedtaget i sidste øjeblik. Og selvom hverken SF eller Socialdemokraterne havde været med til at stykke den sammen, stemte de sandelig også for den. Så tidligere løfter og især kommende løfter i den forestående valgkamp vil være rent valgfup, da også de, ved en eventuel valgsejr med regeringsskift, vil skulle regere under den vedtagne finanslov.
Finansloven er ikke kun styret af had og hævn mod de stakkels mennesker, der på deres flugt er havnet i Danmark, eller dem, der siden 1960’erne lod sig lokke af agenter ude i de små landsbyer til at rejse til Danmark, der manglede arbejdskraft. Finansloven betyder også stærkt forøgede militær-udgifter og færre penge til at løse de vitale udgifter til børn, unge, syge og ældre.
Befolkningstal styrtdykker i Ukraine
Da Sovjetunionen gik i opløsning og Ukraine blev en selvstændig stat i 1991, havde landet 52 millioner indbyggere. I dag er tallet 42 millioner, men da landet ikke har kontrol over Krim og Donbass, er det reelle tal 35 millioner.
Kunstnerbrødre
I 1880 slog to unge fattige, men håbefulde malere kludene sammen og flyttede ind på et kvistværelse i Herluf Trollesgade, der var så lille, at de måtte skiftes til at male. Senere delte de også atelier i den nyåbnede udstillingsbygning Charlottenborg.
For ikke at blive forvekslede med hinanden valgte de at tage navn efter deres fødebyer, og de blev til henholdsvis L.A. Ring (1854–1933) og H.A. Brendekilde (1857–1942), sådan som vi kender dem i dag. Opvæksten på landet blandt almuen satte sit præg på begges arbejder, og landskaber og nedslidte mennesker var gennemgående motiver i det første årti.