Skip to content

Kommunisterne anbefaler liste N – Folkebevægelsen mod EU

I juni 2019 skal der afholdes Europaparlamentsvalg i Danmark. 

Et parlament hvor vi absolut ikke har nogen som helst indflydelse på den førte politik. Et parlament hvor der kun kan stemmes om ændringsforslag. Men også et parlament hvor alt, der bliver besluttet, påvirker vores hverdag, vores love og vores indflydelse på egen lovgivning.

Ud af EU

Kommunisterne er imod EU. Vi vil have selvstændighed. Vi vil leve i fredelig sameksistens med vore nabo- og samhandelslande. Vi arbejder for og kræver en folkeafstemning som i Storbritannien, med mulighed for udmeldelse. 

EU udnytter den frie bevægelighed af mennesker og er også konstrueret for det formål. Arbejdere bliver flyttet kummerligt rundt for at løntrykke og udnyttes. Arbejdspladser flytter til billigere steder og efterlader landsbydød, arbejdsløshed og endda med tilskud på lommen. EU har intet godt gjort for Danmark. Hverken på miljø, økonomi eller velfærd.

Våbenforskning fremfor sundhed og klima

Nu har EU oprettet en krigsforskningsfond, der i løbet af 10 år bliver på 100 millioner danske kroner. Dette betyder, at universiteter kan søge om de penge, hvis de opretter fakulteter, der forsker i krigsmateriel. 

Penge der kunne have været brugt på sundheds- og klimaforskning.

Skattesnyd og nedskæringer

Imens er alle uddannelser gennem mange år stadig pålagt 2% nedskæringer hvert år, ligesom alt offentligt ejet service som skoler, hospitaler og plejehjem. 

Arbejdsløsheden i EU er enorm, og fattigdommen stiger støt. EU har vist sit sande ansigt gennem pålagte privatiseringer af alt offentligt. De lovgiver på vores arbejdsmarked og er begyndt at opruste. Ingen lande i EU er blevet rigere, tværtimod. Milliarder forsvinder i deres cirkus hvert år.

EU har ikke været godt for andre end skattesnydere og skandalebanker. 

Vi vil selv – stem på Liste N – der er brug for nogle ægte EU-modstandere til at afsløre, hvad der foregår.

Back To Top