Skip to content

Til kamp for Store Bededag

[KOMMUNIST nr. 6-7 2024] Den 26. april var arbejdere fra flere københavnske faglige organisationer samlet til demonstration under parolen ”Vi glemmer ikke Store Bededag!”

Byggefagenes Samvirke, 3F København, 3F BJMF og LFS var blandt arrangørerne til demonstrationen, der gik fra Arbejdermuseet til Murergade på Nørrebro.

I grundlaget for demoen stod det blandt andet krystalklart. Signalet fra den socialdemokratisk ledede regering er derfor ikke til at tage fejl af. Arbejderne skal nyde livet mindre og arbejde mere. Vi nægter passivt at acceptere regeringens angreb på vores tilkæmpede rettigheder. Vi vil samtidig sende regeringen et klart signal om, at vi ikke vil betale for skattelettelser til dem, som allerede har mest eller deres oprustningsvanvid ved at arbejde mere. Og slet ikke når pengene bliver brugt på at købe våben fra besættelsesmagten Israel.

Vi vil ikke arbejde mere – vi vil arbejde mindre!

Også i Aalborg gik bygningsarbejdere samme dag i demonstration mod afskaffelsen af Store Bededag.

Selv blandt arbejdsgiverne var der spredt rumlen. Adskillige virksomheder rundt omkring i landet valgte at give deres ansatte fri på den afskaffede helligdag.

Kilder: foa.dk; tv2.dk

Back To Top