Skip to content

Universiteter bliver stillet til ansvar

[KOMMUNIST nr. 6-7 2024] Unge studerende verden over holder deres uddannelsesinstitutioner ansvarlige for folkemordet i Gaza.

I mange lande har universitetsstuderende bygget teltlejr op på plænerne, rundt om bygningerne til deres uddannelsesinstitution. Det sker også i Danmark. Her kæmpes for et frit Palæstina og imod de investeringer de forskellige universiteter gør i Israelske virksomheder, eller virksomheder der støtter staten Israel. De studerende kalder sig ”studerende mod besættelsen”.

Deres krav er simple over for Københavns Universitet:

  1. At anerkende og fordømme det igangværende folkedrab og opfordre til en øjeblikkelig våbenhvile og ophævelse af belejringen af Gaza.
  2. At de trækker deres investeringer fra virksomheder, som profiterer på eller er medskyldige i besættelsen af Palæstina.
  3. At de tilbyder fuld økonomisk gennemsigtighed i forhold til dets investeringer.
  4. At de afslutter indkøbs­aftaler med virksomheder, som profiterer på eller er medskyldige i besættelsen af Palæstina.
  5. At de forpligter sig til en akademisk boykot ved at afslutte institutionelt samarbejde med israelske akademiske institutioner.
  6. At de anerkender deres palæstinensiske studerendes vanskellige situation.
teltlejr-KU
Der er gang i de studerende. Flere og flere studerende slutter sig til protesterne over hele landet.

Opfordrer også til strejke

De studerende har også opfordret til at strejke fra undervisningen, både i København og i Århus, for at vise deres utilfredshed med regeringens håndtering af folkemordet i Gaza.

Danmarks tøven bidrager direkte til Israels brud på folkeretten i solidaritet med deres medstuderende, både i Danmark og Gaza.

I Trinity College i Dublin Irland har universitetet indgået en aftale om at droppe sine investeringer i Israel. De studerende dér har også slået telte op, som vi ser det herhjemme.

DKU har oprettet en støttekomite. Du kan kigge forbi eller finde dem på instagram/studerendemodbesaettelsen

Livets skole er også uddannelse. DKP bakker op om de unge studerendes krav. Godt kæmpet.

RC

Back To Top