Skip to content

Vi anklager Staten Israel

[KOMMUNIST nr. 2-2024] I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle tabstal er nu over 25.000 civile (heraf over 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer.

vi-anklager-staten-israel
Gadens parlament presser på over hele verden med ugentlige demonstrationer og aktioner. Solidariteten er stor på tværs af etnicitet, tros retninger og alder. Palæstina bliver ikke glemt.

Israels hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at ‘forsvare sig’. Folkemord er ikke forsvar.

Mens hele det globale syd sidder klæbet til skærmen, så har de vestlige medier kun dækket meget sporadisk og mest Israels forsvarstaler. Derfor vælger vi at bringe de væsentlige anklagepunkter, Sydafrika har rejst mod Israel for den Internationale Domstol i Haag: De anklager Israel for folkemord!

Anklagepunkterne:

– Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen gennem hungersnød og mangel på vand og medicin. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930’erne.

– Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

– Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder ­(OCHCR).

Opgøret skal tages nu. Den terror, der har fulgt det palæstinensiske folk siden ­oprettelsen af staten Israel i 1948, skal stoppes nu. Alle flygtninge skal have mulighed for at vende tilbage til deres land og ejendom. Den zionistiske politik må forbydes. Muren skal rives ned og apartheid forbydes.

Denne konflikt og ensidige krig handler ikke om Hamas eller handelsskibe, der ikke kan komme frem. Det handler om folkemord.

Bevisførelsen

I det 84 sider lange anklageskrift anklager Sydafrika Israel for brud på international lov og for at begå folkedrab i et af de tættest befolkede områder i verden via tæppebombninger.

Intentionen om at ødelægge Gaza er fostret på højeste statsniveau, sagde Tembeka Ngcukaitobi, der er advokat ved den sydafrikanske højesteret.

For at føre det bevis ­havde Sydafrika medbragt flere eksempler, som blev fremført i Haag. Et af dem var et videoklip fra 9. oktober sidste år af den israelske forsvarsminister Yoav Gallant.

”Vi indleder en komplet belejring af byen Gaza. Der vil hverken være elektricitet, vand eller brændstof. Alt er lukket. Vi kæmper mod dyr, og vi handler derefter”, sagde ministeren i klippet.

Et andet eksempel var fra 29. oktober, hvor premierminister Benjamin Netanyahu brugte, hvad anklagerne mente var bibelsk retfærdiggørelse, da han citerede Første Samuelsbog kapitel 15 i Det Gamle Testamente:

”Ryk nu ud og slå amalekitterne, og læg band på alt, hvad der tilhører dem. Skån ikke nogen, men dræb både mænd og kvinder, børn og spæde”. Og der blev fremlagt mange flere beviser.

Konventionen – som Israel er anklaget under – er nedfældet 9. december 1948 og trådte i kraft i 1952, og baggrunden for den var netop at undgå folkedrab som det, nazisterne under Anden Verdenskrig begik mod jøderne.

Hvor er verdenssamfundet?

FN’s Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

FN’s nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem, der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Skulle dommen falde retfærdigt, vil der rejse sig masser af spørgsmål, og de kan udvikle sig til en ualmindelig tilspidset situation for ikke mindst Danmark. For hvis domstolen kommer frem til, at der er foregået folkedrab, er det klart, at et opgør må finde sted hos blandt andet den danske og den amerikanske regering. Flere og flere lande og partier bakker Sydafrika op.

Imens fortsætter gadens parlament verden over og presser på. Israel skal stoppes nu.

RC

Fakta

Ordet genocide blev opfundet af den polsk­jødiske jurist Raphael Lemkin, som var flygtet fra Holocaust. Der manglede et helt sprog, mente han, inklusive et juridisk sprog for den værste forbrydelse: forsøget på at fjerne et helt folkeslag fra Jordens overflade.

Back To Top