KOMMUNIST nr. 12 2021
Kim Bilfeldt: – Så sent som i denne måned så vi, at EU besluttede en EU-mindsteløn, stik imod den danske model.
Der er brug for EU-modstand
På Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i oktober i Århus vedtog man at samle stillere ind, så bevægelsen kan genopstille til det kommende EU-parlamentsvalg.
Selvom der er et par år til valget, kan vi allerede nu konstatere, at modstandernes stemme mangler i EU debatten. Det var konklusionen på årets landsmøde.
– Mange organisationer samler 50.000 underskrifter ind til alverdens borgerforslag, som ikke bliver til noget. Her garanteres ægte modstand, afsløring og formidling af, hvad EU går og pønser på, udtaler Kim Bilfeldt, som sidder i den nyvalgte landsledelse.
Leder: Febervildelse
Sygeplejerskerne ligger, som politikerne har redt. I en lang årrække har de offentligt ansatte måttet leve med 2% årlige nedskæringer i omprioriteringsbidrag.
Hertil kommer Budgetloven – en vanskabning født af EU’s Finanspagt. Begge love, der aldrig var til afstemning i befolkningen. Og som pressede de offentligt ansatte og skabte et giftigt arbejdsmiljø, så mange forlod deres jobs og fandt andre græsgange.
Valgets magt og indflydelse, eller en fis i en begmand
Fra at have haft mærkesager op til valget skiftede politikerne på valgnatten til at ville arbejde bredt over midten.
Ingen medier berørte årsager til succes eller tab. Kun intriger var interessante. Så når en socialdemokrat blev spurgt, var det ikke sygeplejerskekonflikten, den førte naturpolitik eller de love, kommunerne er underlagt, der blev spurgt ind til. Ikke et ord om politik.
Rasmus Bredde: – Når vi skal have en ny fejemaskine, så skal indkøbet i EU-udbud.
EU-loyalitet koster velfærd i danske kommuner
2,9 milliarder kroner mindre til velfærd sidste år. Forringede løn- og arbejdsvilkår. Dårligere service og kvalitet til borgerne. Prisen for at følge EU’s finanspagt og indføre stram topstyring af de danske kommuners økonomi er både dyr og dum.
Det mener Rasmus Bredde, fællestillidsrepræsentant, specialarbejder og kommende formand for Servicegruppen i 3F-BJMF. Han har nemlig selv oplevet, hvordan EU-krav om udbud og udlicitering undergraver arbejdsglæde og sund fornuft.
På skattejagt i Teheran
Da Charles Dickens i 1800-tallet skrev om de mange børn i England, der var henvist til hårdt arbejde og kriminalitet for at overleve, var det for at gøre samfundet opmærksom på problemet.
Hvis man tror, at det var dengang, må man tro om igen. I dag er der globalt 152 millioner børn, der lever under lignende forhold, og det er til dem, den iranske instruktør Majid Majidi har dedikeret filmen ”Solens Børn”.
Ny hjemmeside om DKP og frihedskampen
DKP og KPiD har skabt en hjemmeside, der tager hånd om vores egen historie i takt med, at historieforfalskningen øges omkring 2. verdenskrig, og især kommunisternes indsats omskrives. Materialet er samlet af Tage Revsgård Andersen efter krigen og først trykt, derefter udgivet på cd-rom, og nu er de over 7.000 sider for første gang tilgængelige samlet online.
Find alle dokumenterne på dkpogfrihedskampen.dk
Indhold Kommunist 12 2021
- Der er brug for EU-modstand
- Leder: Febervildelse
- Forfejlet politik
- Valgets magt og indflydelse, eller en fis i en begmand
- Lærerkongres 2021
- Fiskerierhvervet i dyb krise
- Erhvervsskoler skal styrkes
- Kvinde ny formand for HK
- 3 pct.
- Sundhed, uddannelse og lokal udvikling
- Velfærdsloven
- EU-parlamentets beskæftigelsesudvalg siger ja til EU-mindsteløn
- Sudan
- En tom prut fra årets klimatopmøde
- EU-loyalitet koster velfærd i danske kommuner
- Nato har en masterplan
- Havnearbejderne i Grækenland vandt
- Mislykket oprør i Cuba
- På skattejagt i Teheran
- Folk og røvere i Tangavik
- Halløj i operaen
- Makkere og bonkammerater
- Kulturliv
- Max Hölz – en tysk kommunist
- Også danske banker investerer i Israels folkeretsstridige bosættelser
- Georg Laursen, en dansk internationalist